Beruházás

Vegyi üzemcsarnok létesítése gyanták egyedi igények szerinti gyártására 


A ZOLL-SPED Spedicio és Szolgáltató Kft. az NYDOP-1.3.1/D-11. pályázatának keretein belül felépült a vegyi üzem csarnok. A Zoll Sped Kft. 2012 novemberében 94 696 187 Ft-os támogatást nyert a „Telephelyfejlesztés” című pályázati kiíráson. 

Az összesen csaknem 190 milliós összköltségvetésű beruházásból a nemzetközi elvárásoknak megfelelő rendszerfolyamatokat alakíthat ki a cég.

 

1991-ben alakult meg a Zoll-Sped Kft., mint Vámszolgálati Helyet üzemeltető vámügynökség, 6 fővel. 1994-ben megépült az új irodaházuk, megnyílt a sárvári kirendeltség. Két évvel később a cég már Vasváron is jelen volt. Mindeközben természetesen munkaerő tekintetében is folyamatos bővülés volt tapasztalható.

2001.-ben kezdődött egy jelenetős minőségi követelményeket támasztó kapcsolat az 

EPCOS-TDK Kft.-vel, így a hosszú távú megbízásnak köszönhetően, megalapozottan vált tervezhetővé a minőségi, fejlesztési, továbbképzési igények magas szintű megvalósítása. Környezettudatos cég lévén így jutottunk el a Vegyi Üzem kialakításának gondolatáig.

Vas megyében az EPCOS-on kívül is több olyan cég működik, akiknek igénye van a tűz- és robbanásveszélyes, a pszichotropikus vegyi anyagoknak, az ADR-es anyagoknak, a kiegészítő alapanyagok keverését, gyártását, kezelését, szállítását, gyártás előkészítésre történő összeállítását biztosító olyan üzemre, amely a megfelelő biztonsággal, a vonatkozó előírásoknak, a gyártás ütemének vagy akár operatív igényeinek is a kor színvonalán tud megfelelni. 

 

A megfelelő pályázati kiírásra (Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretében megjelent Telephelyfejlesztés tárgyú felhívás) benyújtott pályázat befogadását és az építési tervek engedélyezését követően elkezdődött a Vegyi Üzem kivitelezése.

 

A megvalósult projekt a tűz és robbanásveszélyes vegyi anyagok, környezet tudatos, biztonságos előállításának, kezelésének, s az egyéb un. ADR-es anyagok termelésbe történő előkészítésének, s tárolásának biztonságos megoldását teszi lehetővé.

A közösség összetartásának eredményeként érhettük el a folyamatos fejlesztéseket, a dolgozók folyamatos továbbképzését, s annak megalapozottságát, hogy a gazdasági egyensúlyt csak további fejlesztésekkel, modernizálással tartathatjuk fent. Ennek is köszönhető, hogy rendszeres támogatókká tudtunk válni az egészségnevelés, s az egészségügy terén.

 

 Projekt info:
 • Projekt címe: Vegyi üzemcsarnok létesítése gyanták egyedi igények szerinti gyártására
 • Kedvezményezett: Zoll-Sped Kft., 9700 Szombathely, Tátika u. 5. Tel: 94/513-963, fax: 94/344-460
 • Támogató szervezetek:
  • Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22, Tel: 40/638-638

   • nfu
  • Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési  Ügynökség, 9400 Sopron, Csatkai E. u. 6., Tel: 94/509-046 

   • westpa
 • Elnyert támogatás összege: 94.696.187,- Ft